Barion Pixel

Hogyan lehet enyhíteni a nyaki merevségen?

Ami a nyaki fájdalomcsillapítást illeti, számos lehetőség létezik és sok közülük hatékony lehet az eset sajátosságaitól függően.

Próbáld ki az alábbi gyakorlatokat, figyelve a tested reakcióit, illetve használj WellNecks terméket, ami könnyedén nyújtja a nyakizmaidat, miközben pihensz egyet (erről bővebben alább).

Nyújtás

Nyaki merevség - sokunk kínja

A nyaki merevség kezelése mellett fontos megállapítani az okot. Például, ha a stressz okozza a nyaki merevségedet, akkor fontos időt szakítani a kikapcsolódásra és pihenésre. 

Ha krónikus betegségben szenvedsz, konzultálj a háziorvosoddal és bizonyosodj meg arról, hogy az alábbi kezelések és a nyakgyakorlatok biztonságosak a számodra.

Nyaki nyújtás

Nyújtás

Sok ember számára, akik nyaki fájdalmat és merevséget tapasztal, először meg kell nyújtaniuk fájó nyakukat. Ez rövid távon hatékony lehet, de sok ember végül a nyakát rángatja, ami tovább súlyosbíthatja a merevséget és fokozhatja a gyulladást.

A nyak rángatása pillanatnyi megkönnyebbülést okozhat, ezért ördögi körforgást okozhat. A nyaki nyújtást (csakúgy, mint más izomzat nyújtását) finoman és kíméletesen hajtsd végre. Köszönd meg a testednek, hogy Téged szolgál a mindennapokban!

Végezz gyengéd nyújtást néhány egyszerű gyakorlattal

Oldalsó irányba: A fejedet tartsd normál helyzetben, lélegezz be, és lassan fordítsd a fejedet balra. Amikor erőlködés nélkül elforgattad, amennyire tudod, tartsd bent 5-10 másodpercig a levegőt. Kilégzéskor forgasd vissza semleges helyzetbe a fejedet. Ugyanígy a jobb oldalra.

Elöl-hátul: Semleges helyzetben lévő fejjel lélegezz ki és hajtsd le az álladat a mellkasodra. Nyújtást fogsz érezni a tarkódnál. Ha mélyebb nyújtást szeretnél, finoman tedd a kezedet a tarkódra. Lélegezz be és tartsd 10-20 másodpercig. Belégzéskor emeld fel egészen a fejedet és enyhén döntsd hátra. Lélegezz be és tartsd 10-20 másodpercig, mielőtt kilégzéskor visszatérsz a semleges helyzetbe.

Ha valamelyik szakasz kezd fájni vagy kényelmetlenséget érzel, akkor ne erőltesd és hagyd abba. A nyújtási gyakorlatok kellemes nyújtó érzést hivatottak szolgáltatni.

Hátfájás nyaki nyújtás

Alkalmazz nyaki nyújtást erre kifejlesztett eszközzel

A cikk elején megemlítettük a nyaki merevség gyógyításának másik módját. A WellNecks a nyaki fájdalom megszüntetésére szolgál különleges, pihentető lebegő érzés útján.

WellNecks használatával megelőzheted a nyaki fájdalmat, mert a nyakizmaidat kíméletesen nyújtja. Ez a kiropraktorok által fejlesztett eszköz segít a nyaki merevség enyhítésében.

Ez lehetővé teszi a gerincvelő mentén lévő izmok ellazulását és fokozatos nyújtását. Ennek során a gerinc körüli szalagok is nyúlnak.

Ezenkívül fokozott véráramlást és oxigénellátást eredményez, ami csökkenti a kényelmetlenséget és elősegíti a gyógyulást.

Elite Habit
Vissza az oldal tetejére