Barion Pixel

Arcápolási alapok

Mi a „helyes” sorrend az arcápolási rutinban? Krémek, szérumok, olajok, SPF, hámlasztók és vitaminok?

Ahhoz, hogy a maximumot hozhassuk ki a polcokon sorakozó kencékből, fontos, hogy a megfelelő sorrendben használjuk őket.

Arcápolás szépségápolás hidratáló krém

Már a számtalan, szembejövő reklámok láttán is könnyedén összezavarodik az ember, nem is beszélve a drogériákban található, zavarba ejtő mennyiségű szépségápolási terméktől. Mindenki szeretne egészséges bőrt, és azt is tudjuk, hogy ezt úgy érhetjük el a legjobban, ha külsőleg és belsőleg is megfelelően gondozzuk, tápláljuk és ápoljuk.

ARCMOSÁS UTÁN…

Az arcmosás már önmagában egy külön témakör. Vannak, akik a H2O csodájára esküsznek, másoknak a szappan vagy épp a szappanmentesség működik. Akárhogyan is, induljunk az ezt követő lépéstől, vagyis nézzük, mit tegyünk a tiszta bőrre.

Arcápolás szépségápolás hidratáló krém 2

Alapszabály, hogy a legkönnyedebb terméktől a nehezebb felé haladva érdemes egymásra rétegelni a termékeket. Kezdjük az esszenciákkal, tonerrel vagy szérummal. Ezt követően jöhet az arcápoló olaj, majd végül a krémek. Heti 3-4 alkalommal emeld az arcápolási rutinodat a kikapcsolódás és feltöltődés szintjére és használj fátyolmaszkot.

Arcápolás szépségápolás hidratáló arcmaszk fátyolmaszk
C vitaminos szérum arcszérum

EGYSZERŰSÍTSD AZ EGYENLETET

Hiába van akár 20 kence a polcon, nem érdemes őket egyszerre használni. Persze ha attól jobban érzed magad, lehet variálni, és egyszer az egyiket, máskor meg a másikat használni, de egy alkalommal 3-nál több terméket felesleges felvinni – a ráfordított időről nem is beszélve.

Tehát alapvetően 3 kategóriát különböztetünk meg:

  • vizes állagú toner
  • koncentrált hatóanyagtartalmú szérummal
  • krém vagy olaj

TUDD, MIT HASZNÁLSZ

Van, aki a minél magasabb arányú természetes összetevőkre szavaz, és van, aki a tudományban és a szétbontott, majd újra összerakott molekulákban hisz. Egyre divatosabbak a különböző hámlasztók. Reggelente, mielőtt napfénynek vagyunk kitéve, nem szabad hámlasztani, és a túlzásokat is kerülni kell, ha nem akarjuk tönkretenni a bőrünket.

Egy kis alapszintű kémia sem árt! A vizes és az olajos alapú termékek akadályozzák egymás felszívódását, így nem érdemes őket közvetlenül egymás után használni. Ha mégis ilyen termékeket szeretnénk rétegezni, akkor várjuk ki, amíg a vizes bázisú beszívódik, és aztán jöhet az olaj alapú termék.

Elite Habit